Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Zodra uw auto is ingevoerd en vrijgegeven door de Douane moet uw nieuwe aankoop op kenteken worden gezet om er de weg mee op te kunnen gaan. 

Aanpassingen nodig voor Europese regelgeving

Register your import car for NL Dutch or DE German license plates

Uw Amerikaanse of Canadese auto voldoet vaak niet aan de technische normen en regels zoals die binnen Europa zijn vastgesteld. Zo zijn vaak de stadslichten anders uitgevoerd, ontbreken oranje knipperlichten en heeft het voertuig geen mistlicht. SCL Rotterdam heeft een eigen werkplaats / garage speciaal ingericht voor deze aanpassingen en heeft alle kennis in huis op het gebied van Europese voertuigeisen. Met speciaal ontwikkelde methodes kunnen we uw auto professioneel ombouwen aan Europese normen tegen zéér aantrekkelijke tarieven.

Professionele aanpassingen voor betaalbare tarieven, uitgevoerd in onze eigen werkplaats door ervaren monteurs.

RDW-keuring

Zodra uw Amerikaanse importauto voldoet aan de Europese normen, moet de auto vervolgens worden gekeurd door de RDW. Hierbij wordt gekeken of het voertuig technisch voldoet aan de veiligheidseisen en Nederlandse / Europese regelgeving. In veel gevallen regelt SCL Rotterdam eerst een Certificaat Europese Typegoedkeuring. Hiermee bespaart u tijd en geld omdat het voertuig al een Europese goedkeuring heeft voordat het wordt gekeurd door de RDW.

SCL Rotterdam is officieel RDW Erkend - een veilig gevoel.

BPM-aangifte en betaling

De BPM moet in Nederland worden betaald voor voertuigen die voor het eerst in Nederland op kenteken worden gezet, dus ook voor geïmporteerde auto's. De aangifte wordt gedaan door de Nederlandse Douane op het moment dat uw auto door de RDW wordt gekeurd. SCL Rotterdam maakt altijd vooraf een gedetailleerde BPM-berekening volgens verschillende geaccepteerde methodes, zodat u altijd kunt rekenen op de goedkoopst mogelijke BPM.

Na een definitieve berekening en eventueel acceptatie van tegenbewijs bij de Douane, moet de BPM worden betaald. In enkele gevallen hoeft er geen BPM te worden betaald, onder meer bij voertuigen ouder dan 19,5 jaar, zeer milieuvriendelijke voertuigen en bedrijfsauto's ouder dan 1/7/2005. BPM aangifte moet altijd worden gedaan, ongeacht of er betaald moet worden of niet.

In sommige gevallen hoeft u geen BPM te betalen bij de import van uw voertuig. Dit kan het geval zijn bij oldtimers en auto's die onderdeel zijn van een verhuisboedel. Lees meer over de voorwaarden op de pagina's Oldtimer import en Verhuizen naar Nederland.

Altijd de laagste BPM door gebruik van verschillende goedgekeurde rekenmethodes!

Extra diensten

De dienstverlening van SCL Rotterdam gaat verder dan het importeren en op kenteken zetten! Terwijl uw auto op kenteken wordt gezet kunnen wij bijvoorbeeld ook direct zorgen voor de volgende aanvullende diensten:

Inbouw van gecertificeerde alarmsystemen

Verzekeraar stellen regelmatig de eis dat in auto's een gecertificeerd alarmsysteem wordt gemonteerd om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken. SCL Rotterdam regelt dit eenvoudig terwijl uw auto op kenteken wordt gezet. Uw auto blijft gewoon in onze eigen loodsen wanneer onze alarmspecialist uw nieuwe alarm inbouwt. Na aflevering van de auto ontvangt u het officieel goedgekeurde certificaat wat direct op uw nieuwe kenteken is geregistreerd.

Inbouw van accessoires en onderdelen

In onze eigen werkplaats kunnen onze ervaren monteurs u van dienst zijn met de in- en opbouw van vele soorten accessoires en onderdelen. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Monteren van een trekhaak
  • Opbouwen van een tonneaucover voor uw pickup
  • Inbouw van entertainmentsystemen met eventuele navigatie en achteruitrijcamera

Dankzij onze goede contacten met Amerikaanse leveranciers bieden wij scherpe tarieven. De werkzaamheden worden bovendien al uitgevoerd terwijl u wacht op uw kenteken!

Schoonmaken, restylen en poetsen

Een geïmporteerde auto heeft een behoorlijk reis afgelegd en ziet er bij aflevering niet zo uit als in de showroom of zoals u op de foto's van de verkoper heeft gezien. Wilt u gelijk kunnen genieten van hoe mooi uw nieuwe aankoop eruit kan zien? Van stofzuigen en een simpele wasbeurt tot volledige interieurreiniging en restyling - u bepaalt hoe uw auto wordt afgeleverd.

Inland transport door heel Europa

Geen tijd of gelegenheid om uw auto bij onze loods te komen ophalen? Geen enkel probleem: SCL Rotterdam kan door heel Europa het transport van uw auto verzorgen tegen scherpe tarieven. Onze betrouwbare transporteurs staan altijd garant voor een professionele werkwijze en een spoedige aflevering.

Waarom SCL voor auto import Amerika of Canada?

  • Reeds duizenden auto's geïmporteerd uit Noord-Amerika
  • Altijd een pakket op maat
  • Aankoopbegeleiding voor onervaren kopers
  • Eigen loodsen voor lossen en opslag
  • Professionele en ervaren medewerkers
  • Ombouwen in eigen werkplaats

Offerte aanvragen

Contact opnemen

Nog meer lezen over onze diensten?