Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

SCL Rotterdam is een Douane-specialist op het gebied van auto's en andere voertuigen. Op deze pagina leest u meer over de formaliteiten bij vertrek en aankomst, evenals welke invoerrechten en BTW u rekening mee moet houden bij het importeren van een auto.

Douane bij vertrek vanuit de Verenigde Staten

Voordat wij uw auto of motor in Amerika kunnen laden en verschepen hebben wij de volgende documenten nodig:

  • Originele Title (het originele kentekenbewijs van de auto)
  • Bill of Sale (de aankoopfactuur van de auto)
  • Power of Attorney (slechts bij enkele vertrekhavens vereist)

Met het opstellen van een POA (verplicht bij sommige havens) kunnen wij u assisteren. Zodra bovengenoemde documenten correct bij de Douane zijn aangeboden kan de daadwerkelijke verscheping beginnen.

Douane bij aankomst in Nederland

Voor de Douane afhandeling bij aankomst in Nederland hebben wij de volgende documenten nodig: 

  • Directe Vertegenwoordiging (machtiging voor vertegenwoordiging bij de Douane)
  • Bill of Sale (de aankoopfactuur van de auto)
  • Kopie van het originele Title Certificate  (een kopie van het originele kentekenbewijs van de auto)
  • BTW-nummer (alleen als u het voertuig wilt inklaren op uw bedrijf)
  • Vrijstellingsvergunning (alleen als het een verhuisauto betreft: kijk voor meer informatie bij Verhuizen naar Nederland)

Met deze documenten kunnen wij meestal probleemloos uw voertuig inklaren bij de Douane om zo uw goederen in het vrije verkeer te krijgen. 

Invoerrechten en BTW

Om uw auto na aankomst in Nederland in het vrije verkeer te mogen brengen, moet meteen de betaling van de invoerrechten en BTW bij invoer worden afgehandeld. In de regel betaalt u voor het importeren van een reguliere auto uit Amerika 10% invoerrechten over de aankoopprijs en de transportkosten (inclusief kosten voor lossen en inklaring), voor een motorfiets is dit 6%. Vervolgens betaalt u over de som van de aankoopprijs, de transportkosten én de invoerrechten nog 21% BTW bij invoer. Voor het importeren van een oldtimer en het importeren van een voertuig als onderdeel van een verhuisboedel gelden andere percentages en vrijstellingen. In het schema hieronder ziet u eenvoudig wat voor uw auto van toepassing is:

kosten-overzicht-auto-import