Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Ook voor exportverschepingen kunt u terecht bij SCL Rotterdam. Naast de mogelijkheden voor container- en Ro/Ro-verschepingen verzorgen wij ook het transport per autotrailer of trein in Europa en de Verenigde Staten of Canada.

Verschepen in de container of roll on-roll off?

Bij een containerverscheping wordt uw auto alleen of samen met andere auto's in een afgesloten container verscheept. Bij Roll on-Roll off (Ro/Ro) verschepingen wordt uw auto op en af een schip gereden wat speciaal bedoeld is om auto's te verschepen. Er zijn wat verschillen tussen beide vormen van verscheping; het is afhankelijk van uw wensen welke methode het beste bij u past. In het kort de verschillen tussen container en Ro/Ro:

  Container Roll on-Roll off
Transit tijd Korter Langer
Kosten Mogelijk hoger door Douane-inspecties Minder kans op aanvullende kosten
Mogelijkheden Er kunnen spullen worden verscheept in de auto * Geen spullen toegestaan in de auto
Voorwaarden Auto's dienen volledig schoon te zijn Auto's dienen volledig schoon te zijn én moeten in rijdende toestand verkeren
Vaste havens New Jersey, Houston, Miami, Los Angeles (USA)
Montréal, Vancouver (Canada)
Baltimore, Jacksonville, Galveston, Port Hueneme (USA)
Halifax (Canada)

* het verschepen van spullen in de auto bij een containerverscheping is op eigen risico, het vervoer ervan is niet verzekerd. Ook hebben wij een paklijst nodig.

Wilt u van of naar een andere bestemming verschepen? Neem gerust even contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Afhankelijk van de aankomsthaven, duurt de overtocht van Nederland naar de Verenigde Staten 14 tot 34 dagen.

Transportverzekering

Als SCL Rotterdam uw verscheping verzorgt heeft u de keuze uit verschillende verzekeringen:

All-Risk verzekering

Alle schades die tijdens het transport zijn ontstaan door brand, diefstal of welke reden dan ook zijn verzekerd. Dit is inclusief duidelijke krassen, deuken en andere schades.

Total-Loss verzekering

Alleen Total Loss schades die tijdens het transport zijn ontstaan zijn verzekerd. Dit is bijvoorbeeld het geval als de container waar uw voertuig in zit van boord valt of anderszins dusdanig ernstig beschadigd raakt dat de auto total loss wordt verklaard door een schade-expert. Eventuele schade door transport zoals krassen en deuken aan de goederen zijn hierbij niet gedekt.

Averij Grosse: een principe zo oud als de scheepvaart zelf. Deze regeling houdt in dat, als extra kosten worden gemaakt om in gevallen van nood schip en lading (deels) te redden, deze kosten op basis van de waarde van de lading verhoudingsgewijs verdeeld worden over de verschepers. Dit geldt ook als uw eigen lading geen schade is overkomen. U bent als klant altijd zelf de verscheper en dus aansprakelijk in het geval van Averij grosse, tenzij u een transportverzekering heeft afgesloten.

Wegtransport in Europa, USA en Canada

Als export- en importspecialist tussen Europa en Amerika of Canada kunnen wij u ook van dienst zijn met deur-tot-deur transport. Zo kunnen wij met ons netwerk van betrouwbare en professionele transporteurs uw auto ophalen in heel Europa, en afleveren door heel de Verenigde Staten. In Canada wordt veelal gebruik gemaakt van treintransport voor uw auto. SCL kent de weg, informeer gerust naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Contact opnemen

Lees meer over onze diensten