Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Voertuig import/export van A tot Z
Persoonlijke service
Pakketten op maat
Zeer aantrekkelijke prijzen

Hoeveel invoerrechten betaalt u voor een auto uit Zwitserland? Het land maakt geen onderdeel uit van de Europese Unie. Het is geen EU-land, waardoor er geen vrij verkeer van goederen geldt. U dient invoerrechten te betalen als u uit Zwitserland een auto naar Nederland wilt halen.

Hoe hoog die invoerrechten zijn hangt af van een paar verschillende factoren. Gaat het om een voertuig jonger of ouder dan 30 jaar? En gaat het om een personenauto, een motor of een truck? Die eigenschappen zijn van invloed op de standaardtarieven die er gelden. Bij SCL Rotterdam zoeken onze experts graag voor u uit hoe u de laagste invoerrechten voor een auto uit Zwitserland betaalt. 

Invoerrechten de Btw

Auto’s die u van buiten de EU naar Nederland wilt importeren worden aangeslagen voor invoerrechten en 21 procent btw. In ons schema kunt u eenvoudig ontdekken hoe hoog de invoerrechten en de btw zijn, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

In twee gevallen kunt u gebruik maken van een speciale regeling, waardoor de invoerrechten vanuit Zwitserland voor een auto lager kunnen uitvallen. Dit is het geval als u een oldtimer wilt invoeren of als u de auto kunt verhuizen als inboedel. Wij leggen u graag uit wat hier de voorwaarden voor zijn en hoe u gebruik kunt maken van deze speciale regelingen. 

Invoerrechten uit Zwitserland: auto importeren

Benieuwd naar de invoerrechten voor een auto uit Zwitserland of zoekt u naar een specialist die dit proces voor u kan begeleiden? Wij zijn douane-specialist en kunnen u op voorhand helpen om de minimale invoerrechten in kaart te brengen. Voorkom dat u onnodige kosten maakt, als u uit Zwitserland of een ander land buiten Europa een auto wilt importeren. Vraag een gratis offerte aan, zodat u goed weet waar u aan toe bent.

Stap 1: Bepaal waar we u bij kunnen helpen

SCL is gespecialiseerd in het regelen van voertuigimport. U bepaalt zelf van welke diensten u gebruik wilt maken. Vraag een vrijblijvende offerte aan om een prijsopgave te ontvangen en geef aan waarin wij u kunnen ondersteunen.

Stap 2: Ontvang vrijblijvende prijsopgave

Hoe meer informatie wij van u ontvangen, hoe beter we de prijs kunnen berekenen voor het verschepen van het voertuig. De prijsopgave die u ontvangt, is geheel vrijblijvend. 

Stap 3: Deskundige verscheping

Het vervoeren en verschepen van voertuigen vraagt om deskundigheid en ervaring. SCL Rotterdam maakt deel uit van een wereldwijd netwerk, waarin zowel containerverschepingen als Ro-Ro verschepingen mogelijk zijn. SCL is tevens een specialist in de douane-afhandeling en zorgt voor een spoedige aflevering van uw voertuig.

Reviews

9.5
EJ
SCL heeft mijn auto vanuit USA naar Rotterdam verhuisd en alle zaken keurig geregeld zodat de auto onder eigen boedel in Nederland is aangekomen.
8.9
Anoniem
Zeer goede service, altijd attent en oplettend wat resulteerde in een snelle en correct geprijsde importprocedure!

Klanten geven een 9,4 aan SCLrotterdam

Hoeveel kost het om uw auto te importeren?