Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Voertuig import/export van A tot Z
Persoonlijke service
Pakketten op maat
Zeer aantrekkelijke prijzen

Wat is de hoogte van invoerrechten voor een auto van buiten de EU? Een auto importeren uit de Verenigde Staten of andere landen buiten Europa vraagt om een ervaren expert. Zowel particuliere als zakelijke import vraagt om onderzoek naar de mogelijkheden en advies om onnodige kosten te besparen.

De invoerrechten voor een auto van buiten Europa hangen af van een paar verschillende factoren:

  • Leeftijd van de auto: jonger of ouder dan 30 jaar
  • Type voertuig: personenauto, motor of truck

De invoerrechten voor een personenauto bedragen bijvoorbeeld standaard 10 procent, terwijl die voor motoren 6 procent bedragen en voor trucks zelfs 22 procent zijn. Dit geldt voor voertuigen jonger dan 30 jaar. Voertuigen ouder dan 30 jaar zijn vrijgesteld van invoerrechten, mits ze aan een aantal aanvullende voorwaarden voldoen. 

Invoerrechten en de btw: twee uitzonderingen

Besparen op de invoerrechten met een auto van buiten de EU? Er bestaan twee uitzonderingen op de regel:

In de beide gevallen bestaan er speciale regelingen. We kunnen u daarmee helpen te besparen op de invoerrechten van een auto van buiten Europa. Als de auto en de situatie aan specifieke voorwaarden voldoen hoeft u niet de volledige invoerrechten te betalen. Op die manier helpen we u zo voordelig mogelijk een auto te importeren, bijvoorbeeld vanuit Amerika.

Invoerrechten auto buiten Europa

Ontdek in ons schema met welke invoerrechten en Btw u rekening dient te houden voor een auto van buiten Europa. Voorkom dat u voor vervelende verrassingen komt te staan en vraag onze specialisten naar de mogelijkheid om gebruik te maken van een van de speciale regelingen.

Benieuwd naar de kosten en invoerrechten voor een auto van buiten de EU? Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan leggen we u graag uit wat er mogelijk is.

Stap 1: Bepaal waar we u bij kunnen helpen

SCL is gespecialiseerd in het regelen van voertuigimport. U bepaalt zelf van welke diensten u gebruik wilt maken. Vraag een vrijblijvende offerte aan om een prijsopgave te ontvangen en geef aan waarin wij u kunnen ondersteunen.

Stap 2: Ontvang vrijblijvende prijsopgave

Hoe meer informatie wij van u ontvangen, hoe beter we de prijs kunnen berekenen voor het verschepen van het voertuig. De prijsopgave die u ontvangt, is geheel vrijblijvend. 

Stap 3: Deskundige verscheping

Het vervoeren en verschepen van voertuigen vraagt om deskundigheid en ervaring. SCL Rotterdam maakt deel uit van een wereldwijd netwerk, waarin zowel containerverschepingen als Ro-Ro verschepingen mogelijk zijn. SCL is tevens een specialist in de douane-afhandeling en zorgt voor een spoedige aflevering van uw voertuig.

Reviews

9.5
EJ
SCL heeft mijn auto vanuit USA naar Rotterdam verhuisd en alle zaken keurig geregeld zodat de auto onder eigen boedel in Nederland is aangekomen.
8.9
Anoniem
Zeer goede service, altijd attent en oplettend wat resulteerde in een snelle en correct geprijsde importprocedure!

Klanten geven een 9,4 aan SCLrotterdam

Hoeveel kost het om uw auto te importeren?