Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Voertuig import/export van A tot Z
Persoonlijke service
Pakketten op maat
Zeer aantrekkelijke prijzen

Invoerrechten voor een auto berekenen? Als u een auto vanuit een land buiten de EU wilt importeren dient u daar invoerrechten en btw over te betalen. Er is geen sprake van vrij verkeer van goederen, waardoor het belangrijk is om vooraf goed onderzoek te doen naar bijkomende kosten.

U kunt de invoerrechten voor een auto en een motor berekenen, net als voor een truck die u wilt importeren. Bovenop die kosten betaalt u btw om de auto naar Nederland te kunnen halen en die te laten registreren.

Invoerrechten en de btw: auto importeren

Benieuwd wanneer u invoerrechten voor een auto moet betalen? Dit is het geval als u de auto of een ander voertuig vanuit een land buiten de EU naar Europa wilt halen, bijvoorbeeld naar Nederland.

Er gelden twee belangrijke uitzonderingen:

  • Importeren van een oldtimer
  • Verhuizen van een auto als onderdeel van de inboedel

In de beide gevallen hoeft u niet de standaard invoerrechten voor auto’s en andere voertuigen te betalen. Wel is het in die gevallen belangrijk dat u aan een aantal voorwaarden voldoet, waar onze specialisten u over kunnen adviseren. 

Ontdek in ons schema met welke invoerrechten voor auto’s en motoren u rekening dient te houden, los van de btw die u betaalt. De kosten en btw zijn onder andere afhankelijk van de leeftijd van het voertuig (jonger of ouder dan 30 jaar) en het type voertuig waar het om gaat.

Invoerkosten berekenen: gratis offerte

De invoerkosten van een auto zo duidelijk mogelijk in kaart brengen? Of benieuwd naar de kosten om zakelijk auto’s te importeren? Onze specialisten bij SCL Rotterdam hebben er veel ervaring mee en gaan er graag voor u mee aan de slag. We zijn douane-specialisten en kunnen u van A tot Z van dienst zijn met de import vanuit Amerika, Canada, Dubai, Zwitserland en tal van andere landen buiten Europa.

Vraag een gratis offerte aan, dan laten we u daarin graag zien welke invoerrechten voor een auto of een motor u dient te betalen. 

Stap 1: Bepaal waar we u bij kunnen helpen

SCL is gespecialiseerd in het regelen van voertuigimport. U bepaalt zelf van welke diensten u gebruik wilt maken. Vraag een vrijblijvende offerte aan om een prijsopgave te ontvangen en geef aan waarin wij u kunnen ondersteunen.

Stap 2: Ontvang vrijblijvende prijsopgave

Hoe meer informatie wij van u ontvangen, hoe beter we de prijs kunnen berekenen voor het verschepen van het voertuig. De prijsopgave die u ontvangt, is geheel vrijblijvend. 

Stap 3: Deskundige verscheping

Het vervoeren en verschepen van voertuigen vraagt om deskundigheid en ervaring. SCL Rotterdam maakt deel uit van een wereldwijd netwerk, waarin zowel containerverschepingen als Ro-Ro verschepingen mogelijk zijn. SCL is tevens een specialist in de douane-afhandeling en zorgt voor een spoedige aflevering van uw voertuig.

Reviews

9.5
EJ
SCL heeft mijn auto vanuit USA naar Rotterdam verhuisd en alle zaken keurig geregeld zodat de auto onder eigen boedel in Nederland is aangekomen.
8.9
Anoniem
Zeer goede service, altijd attent en oplettend wat resulteerde in een snelle en correct geprijsde importprocedure!

Klanten geven een 9,4 aan SCLrotterdam

Hoeveel kost het om uw auto te importeren?