Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Amerikaanse auto importeren?

Laat SCL voordelig een Amerikaanse auto importeren.

Klanten geven 9,2 aan SCLrotterdam

Voertuig import/export van A tot Z
Persoonlijke service
Pakketten op maat
Zeer aantrekkelijke prijzen

Amerikaanse auto importeren?

Laat SCL voordelig een Amerikaanse auto importeren.

Klanten geven 9,2 aan SCLrotterdam

Voor het importeren van een Amerikaanse auto, bent u bij SCL Rotterdam op de juiste plek. Als auto importeur hebben wij veel ervaring met het importeren van Amerikaanse wagens naar Nederland. Hiernaast leveren wij full service dienstverlening, zodat alle zaken rondom de import worden geregeld. Ook kunnen wij helpen met het aankopen van het voertuig. Uw auto is te verschepen naar Rotterdam, maar kan ook via Duitsland of België het land binnenkomen. Bekende Amerikaanse automerken waar wij auto’s van invoeren zijn: Dodge, Chrysler, Ford , Hummer, Chevrolet en Jeep

Waarom kiezen voor een Amerikaanse auto?

Amerikaanse auto's hebben een aantal unieke eigenschappen die ze aantrekkelijk maken voor autoliefhebbers over de hele wereld. Een van de belangrijkste kenmerken van Amerikaanse auto's is hun grootte. Amerikanen houden van grote auto's en dit zie je terug in de modellen die worden geproduceerd. Daarnaast hebben Amerikaanse auto's vaak sterke motoren, waardoor ze snel en krachtig zijn. Amerika is overigens ook een erg groot land, waardoor het aanbod ook vele malen groter is dan binnen Nederland zelf. Hierdoor vindt u gemakkelijker een exclusieve of zeldzame auto. Daarnaast zijn Amerikaanse auto's tot wel 30% goedkoper dan in Nederland, waardoor het aantrekkelijk is een auto uit Amerika te laten importeren.

Importeren van Amerikaanse auto's via SCL Rotterdam

Bij het importeren van een Amerikaanse auto komt veel kijken. Het is daarom verstandig om een logistieke dienstverlener als SCL Rotterdam in te schakelen. Wij hebben jarenlange ervaring met het importeren van voertuigen en kennen het proces als geen ander. Dit leggen we hierna voor u uit.

Amerikaanse auto importeren zonder verrassingen

SCL biedt altijd volledige en transparante aanbiedingen zonder extra kosten. We hechten veel waarde aan transparantie, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Andere partijen lichten soms kosten zoals 'Destination Charges' niet goed toe, maar bij SCL wordt alles duidelijk gecommuniceerd. Vertrouw op onze ervaring en geniet van een zorgeloze samenwerking zonder verborgen verrassingen.

Geen concessies aan kosten en veiligheid tijdens het transport

Bij SCL wordt er niet bezuinigd op kosten als het gaat om het verschepen van uw auto. We begrijpen dat de transportmethode niet alleen de prijs, maar ook de veiligheid van het transport beïnvloedt. Sommige bedrijven hanteren een zo goedkoop mogelijke prijs door de container op een onredelijke manier te beladen. Bijvoorbeeld door auto's aan kettingen op te hangen of wielen van andere auto's los te halen, zodat er meer voertuigen in de container passen. Hoewel dit resulteert in een 'goedkopere' kostprijs per voertuig, heeft dit geen positieve invloed op de staat van uw auto bij aankomst. Bij SCL staat de kwaliteit en veiligheid van uw auto altijd voorop.

Veilig en exclusief: Voertuigverscheping vanuit Amerika zonder ongewenste lading bij SCL

Bij sommige bedrijven worden voertuigen samen met andere goederen in dezelfde container geladen, wat de veiligheid van uw auto in gevaar kan brengen. Deze praktijken kunnen voorkomen bij verscheper die op zoek zijn naar extra winst, maar het gebrek aan autokennis bij extern personeel kan leiden tot onzorgvuldig behandelen van voertuigen. Een auto is immers geen pallet die simpelweg in een container kan worden geduwd. Bij SCL garanderen wij echter dat er geen andere goederen worden meeverscheept in de container, waardoor uw voertuig altijd veilig en exclusief wordt behandeld.

Unieke Voertuigverscheping en Kentekenregistratie

Bij SCL bieden we een unieke dienstverlening waarbij we niet alleen het volledige logistieke traject verzorgen, maar ook kunnen assisteren bij de kentekenregistratie in Nederland. Met ons 'one stop shop' principe geniet u van het voordeel dat het gehele traject, van verscheping tot aan de Nederlandse kentekenregistratie, moeiteloos verloopt zonder dat u met verschillende bedrijven hoeft te schakelen. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar voorkomt ook extra transportbewegingen en kosten, zoals het transport van uw auto vanaf de verscheper naar de garage.

Hoe werkt het importproces van uw Amerikaanse auto?

Stap 1: Aankoop van de Amerikaanse auto

Nadat u een auto heeft gevonden en over de prijs heeft onderhandeld, kan SCL u assisteren bij het betalen van het voertuig. Vervolgens wordt de auto naar onze locatie in de Verenigde Staten getransporteerd. Wij kunnen uw Amerikaanse auto importeren vanuit de havens van Houston, New York, Los Angeles, Vancouver en Seattle.

Stap 2: Transport naar Nederland

Op locatie doen wij een grondige inspectie. Dit doen wij grondig, zodat wij eventuele schade kunnen vastleggen. Vervolgens wordt de auto veilig en professioneel vervoerd naar Nederland. Dit kan per container, waar we 4 aantrekkelijke pakketten voor aanbieden. Het voordeel van containertransport is dat deze van en naar bijna iedere haven in de wereld verscheept kan worden, dit biedt extra veel flexibiliteit voor u als klant.Daarnaast bieden wij Ro-Ro verschepingen. Dit houdt in dat uw auto op een dek, dat specifiek voor voertuigtransport wordt gebruikt, wordt geplaatst. Dit is meestal aantrekkelijk voor partijen die meerdere auto's willen importeren of exporteren. Of voor voertuigen die niet in een container passen, denk aan het importeren van een caravan. Niet alle havens bieden de mogelijkheid voor Ro-Ro verschepingen dus lees u goed in wat betreft de beperkingen en voorwaarden.

Stap 3: Invoeren van de Amerikaanse auto

Door de verschillende kosten die komen kijken bij het invoeren van een auto vanuit de Verenigde Staten kan dit een ingewikkeld proces zijn. Bij SCL Rotterdam nemen wij dit graag bij u uit handen, zodat u geen risico loopt op onverwachte (extra) kosten. De kosten die zijn verbonden aan het importeren van een auto uit de VS bestaan uit:

  • Transportkosten -Invoerrechten (10% over de aankoopprijs inclusief transportkosten)
  • BTW (21% over de totale waarde van de auto (aankoopprijs + invoerrechten)
  • Keuringskosten (keuren van de auto door de RDW)
  • BPM kosten (afhankelijk van CO2 uitstoot en het bouwjaar van de auto)
  • Aanpassingen en kentekenplaat

Wij regelen de volledige invoer als u daarvoor kiest. Dat betekent dat wij zowel de invoerrechten als BTW berekenen en daarnaast de BPM-aangifte doen en hiervoor alvast een berekening maken. SCL Rotterdam regelt ook voor u het Nederlandse kenteken en de plaatsing daarvan. Om de keuring door het RDW zo soepel mogelijk te laten verlopen, regelen wij voor uw geïmporteerde Amerikaanse auto een Certificaat Europese Typegoedkeuring (CET). Wij nemen dit proces geheel bij u uit handen, wat een Amerikaanse auto invoeren gemakkelijk maakt.

Stap 1: Bepaal waar we u bij kunnen helpen

SCL is gespecialiseerd in het regelen van voertuigimport. U bepaalt zelf van welke diensten u gebruik wilt maken. Vraag een vrijblijvende offerte aan om een prijsopgave te ontvangen en geef aan waarin wij u kunnen ondersteunen.

Stap 2: Ontvang vrijblijvende prijsopgave

Hoe meer informatie wij van u ontvangen, hoe beter we de prijs kunnen berekenen voor het verschepen van het voertuig. De prijsopgave die u ontvangt, is geheel vrijblijvend. 

Stap 3: Deskundige verscheping

Het vervoeren en verschepen van voertuigen vraagt om deskundigheid en ervaring. SCL Rotterdam maakt deel uit van een wereldwijd netwerk, waarin zowel containerverschepingen als Ro-Ro verschepingen mogelijk zijn. SCL is tevens een specialist in de douane-afhandeling en zorgt voor een spoedige aflevering van uw voertuig.

Reviews

9.5
EJ
SCL heeft mijn auto vanuit USA naar Rotterdam verhuisd en alle zaken keurig geregeld zodat de auto onder eigen boedel in Nederland is aangekomen.
8.9
Anoniem
Zeer goede service, altijd attent en oplettend wat resulteerde in een snelle en correct geprijsde importprocedure!

Klanten geven een 9,4 aan SCLrotterdam

Hoeveel kost het om uw Amerikaanse auto te importeren?