Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

SCL Rotterdam kan het hele traject voor transport van uw verhuisauto verzorgen, vanaf uw oude tot aan uw nieuwe voordeur. 

Laten ophalen bij u thuis?

Binnen de Verenigde Staten en Canada kunnen wij in de meeste gevallen al binnen 2 tot 5 dagen uw voertuig laten ophalen bij uw (oude) huis en transporteren naar de haven van uw keuze. U levert de auto liever zelf aan bij één van de vertrekloodsen? Ook geen enkel probleem. Bij aankomst in de vertrekloods wordt altijd een volledig inspectierapport opgemaakt waar eventuele opmerkingen op worden vermeld. Na de inspectie wordt het voertuig netjes en veilig gestald.

Loading your cars in a container the professional way.Laden van de auto

Zodra de papieren van de auto zijn ontvangen en de douane-documentatie in orde is, wordt het voertuig zo snel mogelijk geladen en verzorgen wij de export. Uw auto wordt professioneel geladen in een container en vastgezet voor verscheping. Afhankelijk van het pakket wat u kiest, wordt uw auto alleen of samen met andere voertuigen in een container geladen of op een schip gereden wat speciaal bedoeld is voor het verschepen van auto's.

Verscheping

SCL Rotterdam verscheept duizenden auto's van de Verenigde Staten / Canada naar Europa en andersom. Op dit moment werken wij voornamelijk vanuit de volgende havens:

 • Chicago (USA)
 • Houston(USA)
 • Miami(USA)
 • New York(USA)
 • Los Angeles(USA)
 • Savannah(USA)
 • Oakland(USA)
 • Montreal (Canada)
 • Toronto (Canada)
 • Rotterdam (Nederland)
 • Antwerpen (België)
 • Bremerhaven (Duitsland)

Wilt u van of naar een andere bestemming verschepen? Neem gerust even contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

SCL Rotterdam biedt verschillende mogelijkheden voor de zeevracht van uw voertuig. Moet het zo voordelig mogelijk, zo snel mogelijk of is veiligheid de belangrijkste factor? Wat uw wensen ook zijn, wij hebben een pakket wat bij u past:

Economic Class

Met dit pakket wordt uw voertuig verscheept op basis van consolidatie. De auto of motor wordt samen met andere voertuigen verscheept in een container. Alle lading wordt stevig vastgezet en vergrendeld met klossen voor de wielen. De verscheper bepaalt hoe en met hoeveel auto's de container verladen wordt.

Business Class

Met dit pakket wordt uw voertuig verscheept met maximaal 2 andere auto's in de container. Uw auto staat op de containervloer en er wordt geen andere auto boven uw voertuig geladen. Op deze manier heeft u met Business Class invloed op hoe uw auto geladen wordt en wordt uw auto veiliger verscheept.

Royal Class

Dit pakket is gelijk aan de Business Class, met één verschil: er zullen nooit meer dan 2 auto's per container worden verscheept. Dit is in het bijzonder aantrekkelijk voor nieuwe of duurdere auto's. De voertuigen worden namelijk altijd op de containervloer geladen en vastgezet zonder een auto erboven, wat deze methode veiliger maakt. 

Special Class

Bent u erg zuinig op uw exclusieve aankoop? U kunt ervoor kiezen om uw auto afzonderlijk in een container te verschepen. Zodra de auto in de loods is gearriveerd wordt speciaal voor uw verscheping een kleine container (20ft.) geboekt. Uw auto wordt z.s.m. geladen om op de eerstvolgende afvaart naar Rotterdam te worden verscheept.

Roll on-Roll off

Bij Ro-Ro (Roll on, roll off) verschepingen wordt uw auto op een schip verscheept wat speciaal bedoeld is voor het vervoeren van voertuigen. Ro-Ro verschepingen zijn alleen beschikbaar van en naar specifieke havens. Deze vervoerswijze is uitstekend geschikt voor voertuigen die te groot zijn om met een container te verschepen, zoals campers en motorhomes. Informeer naar de mogelijkheden!

Afhankelijk van de vertrekhaven, duurt de overtocht van de Verenigde Staten naar Nederland 14 tot 34 dagen.

Transportverzekering

Als SCL Rotterdam uw verscheping verzorgt heeft u de keuze uit verschillende verzekeringen:

All-Risk verzekering

Alle schades die tijdens het transport zijn ontstaan door brand, diefstal of welke reden dan ook zijn verzekerd. Dit is inclusief duidelijke krassen, deuken en andere schades.

Total-Loss verzekering

Alleen Total Loss schades die tijdens het transport zijn ontstaan zijn verzekerd. Dit is bijvoorbeeld het geval als de container waar uw voertuig in zit van boord valt of anderszins dusdanig ernstig beschadigd raakt dat de auto total loss wordt verklaard door een schade-expert. Eventuele schade door transport zoals krassen en deuken aan de goederen zijn hierbij niet gedekt.

Averij Grosse: een principe zo oud als de scheepvaart zelf. Deze regeling houdt in dat, als extra kosten worden gemaakt om in gevallen van nood schip en lading (deels) te redden, deze kosten op basis van de waarde van de lading verhoudingsgewijs verdeeld worden over de verschepers. Dit geldt ook als uw eigen lading geen schade is overkomen. U bent als klant altijd zelf de verscheper en dus aansprakelijk in het geval van Averij grosse, tenzij u een transportverzekering heeft afgesloten.

Lossen van de auto

Zodra het schip is aangekomen en uw container van de boot is gelost, zorgt SCL Rotterdam dat de container per vrachtwagen naar onze loods getransporteerd wordt. Hier neemt ons professionele losteam het over en haalt de auto's zorgvuldig uit de container. Zodra uw voertuig is gelost wordt wederom een inspectierapport gemaakt met bijhorende foto's. Uw verhuisauto wordt vervolgens veilig in één van onze loodsen gestald.