Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Zodra uw verhuisauto is ingevoerd en vrijgegeven door de Douane moet uw auto nog wel op Nederlands kenteken worden gezet om er de weg mee op te kunnen gaan. 

Customizing vehicles to meet EU vehicle regulationsTechnische aanpassingen aan Europese regelgeving

Uw Amerikaanse of Canadese auto voldoet vaak niet aan de technische normen en regels zoals die binnen Europa zijn vastgesteld. Zo zijn vaak de stadslichten anders uitgevoerd, ontbreken oranje knipperlichten en heeft het voertuig geen mistlicht. SCL Rotterdam heeft een eigen werkplaats / garage speciaal ingericht voor deze aanpassingen en heeft alle kennis in huis op het gebied van Europese voertuigeisen. Met speciaal ontwikkelde methodes kunnen we uw auto professioneel ombouwen aan Europese normen tegen zéér aantrekkelijke tarieven.

Professionele aanpassingen voor betaalbare tarieven, uitgevoerd in onze eigen werkplaats door ervaren monteurs.

RDW-keuring SCL Rotterdam

Zodra uw verhuisauto voldoet aan de Europese normen, moet de auto vervolgens worden gekeurd door de RDW. Hierbij wordt gekeken of het voertuig technisch voldoet aan de veiligheidseisen en Nederlandse / Europese regelgeving. Voor de RDW-keuring hebben wij uw originele Nederlandse rijbewijs nodig óf uw originele paspoort met een uittreksel van het bevolkingsregister.

SCL Rotterdam is officieel RDW Erkend - een veilig gevoel.

BPM-aangifte

Als uw aanvraag voor een vrijstelling van verhuisauto's is goedgekeurd door de Douane, hoeft u ook geen BPM meer te betalen bij invoer van het voertuig. Ondanks dat u hiervan vrijgesteld bent, moet er wel een BPM-berekening worden gemaakt en moet de aangifte worden gedaan wanneer de auto wordt gekeurd door de RDW.

Voor verhuisauto's hoeft u geen BPM te betalen bij import.

Extra diensten

De dienstverlening van SCL Rotterdam gaat verder dan het importeren en op kenteken zetten! Terwijl uw auto op kenteken wordt gezet kunnen wij bijvoorbeeld ook direct zorgen voor de volgende aanvullende diensten:

Inbouw van gecertificeerde alarmsystemen

Verzekeraar stellen regelmatig de eis dat in auto's een gecertificeerd alarmsysteem wordt gemonteerd om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken. SCL Rotterdam regelt dit eenvoudig terwijl uw auto op kenteken wordt gezet. Uw auto blijft gewoon in onze eigen loodsen wanneer onze alarmspecialist uw nieuwe alarm inbouwt. Na aflevering van de auto ontvangt u het officieel goedgekeurde certificaat wat direct op uw nieuwe kenteken is geregistreerd.

Inbouw van accessoires en onderdelen

In onze eigen werkplaats kunnen onze ervaren monteurs u van dienst zijn met de in- en opbouw van vele soorten accessoires en onderdelen. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Monteren van een trekhaak
  • Opbouwen van een tonneaucover voor uw pickup
  • Inbouw van entertainmentsystemen met eventuele navigatie en achteruitrijcamera

Dankzij onze goede contacten met Amerikaanse leveranciers bieden wij scherpe tarieven. De werkzaamheden worden bovendien al uitgevoerd terwijl u wacht op uw kenteken!

Schoonmaken, restylen en poetsen

Een geïmporteerde auto heeft een behoorlijk reis afgelegd en ziet er bij aflevering niet zo uit als bij vertrek vanaf uw oude huis. Wilt u gelijk een frisse start en uw auto in showroom-staat afgeleverd krijgen? Van stofzuigen en een simpele wasbeurt tot volledige interieurreiniging en restyling - u bepaalt hoe uw verhuisauto wordt afgeleverd.

Inland transport door heel Europa

Geen tijd of gelegenheid om uw auto bij onze loods te komen ophalen? Geen enkel probleem: SCL Rotterdam kan door heel Europa het transport van uw auto verzorgen tegen scherpe tarieven. Onze betrouwbare transporteurs staan altijd garant voor een professionele werkwijze en een spoedige aflevering.

Waarom SCL voor het meeverhuizen van uw auto?

  • Uitgebreide ervaring met verhuisauto's - wij kennen de valkuilen
  • Altijd een pakket op maat - betaal niet meer dan nodig
  • Eigen loodsen voor lossen en opslag - veilige en droge opslag
  • Professionele en ervaren medewerkers - uw auto met zorg behandeld
  • Ombouwen in eigen werkplaats - doeltreffende oplossingen voor lage prijzen

Offerte aanvragen

Contact opnemen

Nog meer lezen over onze diensten?