Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

U heeft de aankoop van uw oldtimer afgerond en  en uw klassieker is klaar om getransporteerd te worden. SCL Rotterdam kan het hele traject voor transport verzorgen, vanaf de verkoper tot aan uw voordeur. Zowel internationaal als binnen Europa.

Laten ophalen bij de verkoper?

Binnen de Verenigde Staten en Europa kunnen wij in de meeste gevallen al binnen 2 tot 5 dagen uw voertuig laten ophalen bij de verkoper en transporteren naar de haven van uw keuze of naar onze loods in Schiedam. Tip: laat het ons tijdig weten als het voertuig niet rijdt of zelfs niet rolt, om onverwachte kosten te voorkomen. U levert de auto liever zelf aan bij één van de vertrekloodsen? Ook geen enkel probleem. Bij aankomst in de vertrekloods wordt altijd een volledig inspectierapport opgemaakt waar eventuele opmerkingen op worden vermeld. Na de inspectie wordt het voertuig netjes en veilig gestald.

Inland wegransport is alleen beschikbaar in combinatie met één van onze anderen diensten, namelijk verscheping of op kenteken zetten

Laden van de auto (bij verscheping)

Zodra de papieren van uw oldtimer zijn ontvangen en de douane-documentatie in orde is, wordt uw auto zo snel mogelijk geladen en verzorgen wij de export. Uw auto wordt professioneel geladen in een container en vastgezet voor verscheping. Afhankelijk van het pakket wat u kiest, wordt uw auto alleen of samen met andere voertuigen in een container geladen of op een schip gereden wat speciaal bedoeld is voor het verschepen van auto's.

Ship your car overseas with container shippingVerscheping (buiten Europa)

SCL Rotterdam heeft duizenden klassiekers verscheept vanuit de Verenigde Staten / Canada naar Europa en andersom. Wij verschepen voornamelijk vanuit specifieke havens zoals Houston, New York, Los Angeles en Rotterdam, maar vele andere havens zijn ook beschikbaar. Wilt u van of naar een andere bestemming verschepen? Neem gerust even contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Voor de zeevracht van uw oldtimer bieden wij verschillende mogelijkheden afhankelijk van uw wensen. Moet het zo voordelig mogelijk, zo snel mogelijk of is veiligheid de belangrijkste factor? Eén van de volgende pakketten heeft ongetwijfeld wat u zoekt:

Economic Class

Met dit pakket wordt uw voertuig verscheept op basis van consolidatie. De auto of motor wordt samen met andere voertuigen verscheept in een container. Alle lading wordt stevig vastgezet en vergrendeld met klossen voor de wielen. De verscheper bepaalt hoe en met hoeveel auto's de container verladen wordt.

Business Class

Met dit pakket wordt uw voertuig verscheept met maximaal 2 andere auto's in de container. Uw auto staat op de containervloer en er wordt geen andere auto boven uw voertuig geladen. Op deze manier heeft u met Business Class invloed op hoe uw auto geladen wordt en wordt uw auto veiliger verscheept.

Royal Class

Dit pakket is gelijk aan de Business Class, met één verschil: er zullen nooit meer dan 2 auto's per container worden verscheept. Dit is in het bijzonder aantrekkelijk voor nieuwe of duurdere auto's. De voertuigen worden namelijk altijd op de containervloer geladen en vastgezet zonder een auto erboven, wat deze methode veiliger maakt. 

Special Class

Bent u erg zuinig op uw exclusieve aankoop? U kunt ervoor kiezen om uw auto afzonderlijk in een container te verschepen. Zodra de auto in de loods is gearriveerd wordt speciaal voor uw verscheping een kleine container (20ft.) geboekt. Uw auto wordt z.s.m. geladen om op de eerstvolgende afvaart naar Rotterdam te worden verscheept.

Roll on-Roll off

Bij Ro-Ro (Roll on, roll off) verschepingen wordt uw auto op een schip verscheept wat speciaal bedoeld is voor het vervoeren van voertuigen. Ro-Ro verschepingen zijn alleen beschikbaar van en naar specifieke havens. Deze vervoerswijze is uitstekend geschikt voor voertuigen die te groot zijn om met een container te verschepen, zoals campers en motorhomes. Informeer naar de mogelijkheden!

Afhankelijk van de vertrekhaven, duurt de overtocht van de Verenigde Staten naar Nederland 14 tot 34 dagen.

Transportverzekering

Zeker bij het verschepen van een waardevolle oldtimer, is een goede transportverzekering van groot belang. Als SCL Rotterdam uw verscheping verzorgt heeft u de keuze uit de volgende mogelijkheden:

All-Risk verzekering

Alle schades die tijdens het transport zijn ontstaan door brand, diefstal of welke reden dan ook zijn verzekerd. Dit is inclusief duidelijke krassen, deuken en andere schades.

Total-Loss verzekering

Alleen Total Loss schades die tijdens het transport zijn ontstaan zijn verzekerd. Dit is bijvoorbeeld het geval als de container waar uw voertuig in zit van boord valt of anderszins dusdanig ernstig beschadigd raakt dat de auto total loss wordt verklaard door een schade-expert. Eventuele schade door transport zoals krassen en deuken aan de goederen zijn hierbij niet gedekt.

Averij Grosse: een principe zo oud als de scheepvaart zelf. Deze regeling houdt in dat, als extra kosten worden gemaakt om in gevallen van nood schip en lading (deels) te redden, deze kosten op basis van de waarde van de lading verhoudingsgewijs verdeeld worden over de verschepers. Dit geldt ook als uw eigen lading geen schade is overkomen. U bent als klant altijd zelf de verscheper en dus aansprakelijk in het geval van Averij grosse, tenzij u een transportverzekering heeft afgesloten.

Lossen van de auto (bij verscheping)

Zodra het schip is aangekomen en uw container van de boot is gelost, zorgt SCL Rotterdam dat de container per vrachtwagen naar onze loods getransporteerd wordt. Hier neemt ons professionele losteam het over en haalt uw geïmporteerde klassieker met grote zorg uit de container. Zodra uw auto is gelost wordt wederom een inspectierapport gemaakt met bijhorende foto's. Uw oldtimer wordt vervolgens droog, warm en veilig in één van onze loodsen gestald.