Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

De laatste stap om uw 'nieuwe' oldtimer voor de deur te kunnen parkeren is het regelen van een Nederlands kenteken.

Technische aanpassingen nodig Europese regelgeving

Uw klassieke auto voldoet vaak niet aan de technische normen en regels zoals die binnen Europa zijn vastgesteld. Zo zijn bijvoorbeeld vaak de stadslichten anders uitgevoerd. SCL Rotterdam heeft een eigen werkplaats / garage speciaal ingericht voor deze aanpassingen en heeft alle kennis in huis op het gebied van Europese voertuigeisen. In het bijzonder bij klassieke auto's letten we sterk op behoud van authenticiteit en zullen wijzigingen die ten koste (kunnen) gaan van het originele karakter van de auto altijd vooraf met u overlegd worden. En natuurlijk worden altijd alle originele onderdelen bewaard zodat u deze later altijd kunt terugzetten.

Naast de aanpassingen die nodig zijn aan verlichting e.d., moet uw oldtimer natuurlijk ook voldoen aan de Nederlandse APK. Mocht na inspectie blijken dat uw auto niet voldoet aan de veiligheidseisen kunnen wij meestal direct de benodigde reparaties en vervanging van onderdelen uitvoeren in eigen werkplaats. 

Technische aanpassingen en reparaties voor betaalbare tarieven met behoud van authenticiteit, uitgevoerd in onze eigen werkplaats.

SCL Rotterdam RDW-keuring

Zodra uw klassieke importauto voldoet aan de Europese en APK veiligheidsnormen moet de auto worden gekeurd door de RDW. Hierbij wordt gekeken of het voertuig technisch voldoet aan de veiligheidseisen en Nederlandse / Europese regelgeving op het gebied van verlichting e.d. 

SCL Rotterdam is officieel RDW Erkend - een veilig gevoel.

BPM-aangifte

Voordat u een kenteken krijgt van de RDW, zal eerst de BPM-aangifte moeten worden gedaan. Voor klassieke auto's is dit niets meer dan een formaliteit, aangezien door de leeftijd van de auto de BPM al volledig is afgeschreven en dus niet meer hoeft te worden betaald. 

Voor oldtimers hoeft geen BPM meer te worden betaald bij import, deze is dan volledig afgeschreven.

Extra diensten

De dienstverlening van SCL Rotterdam gaat verder dan het importeren en op kenteken zetten! Terwijl uw auto op kenteken wordt gezet kunnen wij bijvoorbeeld ook direct zorgen voor de volgende aanvullende diensten:

Inbouw van gecertificeerde alarmsystemen en startonderbrekers

Verzekeraar stellen regelmatig de eis dat in oldtimers een gecertificeerd alarmsysteem of startonderbreker wordt gemonteerd om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken. SCL Rotterdam regelt dit eenvoudig terwijl uw auto op kenteken wordt gezet. Uw klassieker blijft gewoon in onze eigen loodsen wanneer onze alarmspecialist uw nieuwe alarm inbouwt. Na aflevering van de auto ontvangt u het officieel goedgekeurde certificaat wat direct op uw nieuwe kenteken is geregistreerd.

Schoonmaken en poetsen

Een geïmporteerde oldtimer heeft een behoorlijk reis afgelegd en ziet er bij aflevering niet zo uit zoals u op de foto's van de verkoper heeft gezien. Wilt u gelijk kunnen genieten van hoe mooi uw klassieke droomauto eruit kan zien? Van stofzuigen en een simpele wasbeurt tot volledige interieurreiniging - u bepaalt hoe uw auto wordt afgeleverd.

Delivery transport to your front door

Inland transport door heel Europa

Geen tijd of gelegenheid om uw auto bij onze loods te komen ophalen? Geen enkel probleem: SCL Rotterdam kan door heel Europa het transport van uw oldtimer verzorgen tegen scherpe tarieven. Onze betrouwbare transporteurs staan altijd garant voor een professionele werkwijze en een spoedige aflevering.

De voordelen van SCL voor oldtimer import

  • Reeds duizenden klassiekers geïmporteerd
  • Altijd een pakket op maat - betaal niet meer dan nodig
  • Aankoopbegeleiding voor onervaren kopers - koop veilig en verstandig
  • Eigen loodsen voor lossen en opslag - uw oldtimer droog, warme en veilig
  • Professionele en ervaren medewerkers - uw auto met grote zorg behandeld
  • Ombouwen in eigen werkplaats - doeltreffende oplossingen met behoud van authenticiteit

Offerte aanvragen

Contact opnemen

Nog meer lezen over onze diensten?