Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Voor velen een levenslange droom: het bezitten van een klassieke auto. Om precies dat ene model te vinden tegen de juiste prijs zoeken veel mensen over de grens. En niet zonder reden: een klassieker importeren uit het buitenland kan zeker de moeite waard zijn.

Een oldtimer importeren uit USA

Bent u van plan een oldtimer uit de Verenigde Staten te importeren? Als uw droomauto oorspronkelijk uit Amerika komt worden de voordelen op het gebied van prijs en verkrijgbaarheid snel duidelijk tijdens uw zoektocht:

 • Het aanbod in USA / Amerika is enorm dankzij de grote markt en rijke autogeschiedenis
 • Vind modellen of uitvoeringen die in Europa moeilijk te vinden of zelfs niet te krijgen zijn
 • Dankzij het warmere klimaat in sommige staten, hebben de oude auto's minder roest en een betere conditie

Als u pas begint met zoeken, hebben de volgende websites een groot aanbod en zijn goed om mee te beginnen:

ebay classiccars Autotraderclassics

Een oldtimer invoeren vanuit Europa

Ook Europa heeft een rijke verzameling van klassieke modellen in de verkoop. Vaak vindt u in het land van oorsprong van uw favoriete merk de grootste verkrijgbaarheid tegen de beste prijzen. Maar ook in landen met hoge inwonersaantallen zoals Duitsland en Frankrijk zult u verbaasd staan van het grote aanbod. Voor de oldtimer import uit Europa geldt:

 • Het aanbod over heel Europa is vele malen groter dan in eigen land
 • U betaalt geen invoerrechten en BTW bij invoer als u koopt vanuit een ander EU-land
 • Klassiekers uit de warmere landen hebben vaak minder last van roestvorming

Voorkom een miskoop: inspectie vóór aankoop (USA)

De meeste mensen kopen geen auto zonder deze gezien te hebben, maar helaas is het niet voor iedereen haalbaar om zelf af te reizen naar The States om ter plekke te gaan kijken. Zeker bij klassieke auto's is het vanwege de hoge leeftijd en mogelijke verborgen gebreken van groot belang dat u zorgvuldig te werk gaat. Koopt u een oldtimer bij een voor u onbekende verkoper? SCL heeft de beschikking over een gespecialiseerd netwerk van technici die door heel Amerika een voertuig kunnen inspecteren. Meestal is dit mogelijk binnen 72 uur! Wat krijgt u bij deze aankoopkeuring?

 • Een uitgebreide foto-reportage (ca. 50 foto's) van de oldtimer en eventuele schades of gebreken
 • Een uitgebreid inspectierapport van ca. 12 pagina's
 • De auto wordt grondig op schade geïnspecteerd 
 • De technische conditie wordt gecontroleerd en uitgebreid in het rapport beschreven
 • De inspecteur rijdt (indien mogelijk) een stuk met de auto om te controleren of alles naar behoren werkt

De kwaliteit van de oldtimers die internationaal te koop staan verschilt enorm, en gebreken zijn vaak niet zichtbaar op foto's. Met een grondige inspectie voor de aankoop voorkomt u niet alleen teleurstellingen, maar het geeft u ook nog eens een sterkere onderhandelingspositie. Daarmee verdient de aankoopinspectie zichzelf in de meeste gevallen direct al terug!

Een lokale inspectie vóór aankoop voorkomt een mogelijke miskoop en geeft u een betere onderhandelingspositie

Zorg voor een veilige betaling (USA)

Dankzij het internet wordt het steeds gemakkelijker om auto's of motoren in het buitenland te kopen. Vaak blijft het betalen van uw aankoop op afstand een lastige kwestie. U doet namelijk vaak zaken met een onbekende verkoper en u bent niet altijd zelf in de gelegenheid om af te reizen naar het buitenland om de transactie ter plekke rond te maken.

Wilt u de zekerheid dat de aankoop vlekkeloos verloopt? In de Verenigde Staten helpt SCL Rotterdam u graag d.m.v. een betaalservice: U maakt het geld over naar een rekening van onze partner in de Verenigde Staten die de betaling voor u doet. Voorafgaand aan de betaling van uw voertuig wordt er een uitgebreide achtergrond check gedaan. Er zal worden onderzocht of het voertuig als gestolen geregistreerd staat, of de juiste documentatie aanwezig is en of de eigenaar de auto volledig heeft afbetaald. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en heeft u de zekerheid dat u niet voor niets betaalt!

Maak nooit zomaar geld over naar een buitenlandse partij als u niet zeker bent van uw zaak en gebruik nooit 'anonieme' betalingsconstructies zoals Paypal of Western Union!

De Veilige Betaalservice van SCL beschermt u tegen mogelijke internationale fraude en zorgt voor een veilige transactie.