Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Heeft u altijd al een oldtimer willen bezitten, maar is uw droomauto alleen te vinden in het buitenland? Geen zorgen, wij helpen u graag. Oldtimers zijn voertuigen van meer dan 30 jaar oud en worden door veel mensen beschouwd als een waardevolle bezitting. Als u van plan bent om een oldtimer te importeren, is het belangrijk om af te weten van de extra kosten en procedures die hierbij komen kijken. Onze experts helpen u graag op weg zodat u zo snel mogelijk kan genieten van uw nieuwe oldtimer.

Oldtimer importeren uit Amerika of Canada

De Verenigde Staten en Canada zijn populaire landen om oldtimers te importeren vanwege de grote beschikbaarheid van voertuigen en de relatief lage prijzen. Het importeren van een oldtimer uit deze landen kan echter complex zijn. Naast de invoerrechten en BTW moet u rekening houden met andere kosten, zoals de transportkosten en eventuele keuringskosten. Onze SCL Rotterdam experts kunnen u helpen bij het berekenen van de kosten en bij het regelen van alle benodigde documenten en keuringen.

Oldtimer importeren uit andere landen

Het importeren van een oldtimer uit andere landen van buiten de EU kan ook complex zijn. Elk land heeft zijn eigen regels en procedures, en het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze regels voordat u het voertuig importeert. SCL Rotterdam heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van importeren en kan u helpen bij het importproces. Wij zorgen ervoor dat alle benodigde documenten worden geregeld en dat het voertuig zonder problemen door de douane komt.

Invoerrechten bij oldtimer import

Bij het importeren van een oldtimer van buiten de EU moet u rekening houden met invoerrechten. Het tarief voor invoerrechten kan variëren van 0% tot 22% en is afhankelijk van het type voertuig en de waarde ervan. Voor oldtimers ouder dan 30 jaar worden geen invoerrechten geheven. Het tarief voor invoerrechten van een personenauto bedraagt 10%. Voor oldtimers geldt het tarief dat op het moment van invoer van toepassing is. Wij helpen u graag bij het berekenen van de invoerrechten en ervoor zorgen dat u de juiste bedragen betaalt.

BTW bij oldtimer import

Naast invoerrechten moet u ook rekening houden met de BTW. Bij het importeren van een oldtimer van buiten de EU moet u BTW betalen over de waarde van het voertuig, inclusief de invoerrechten en andere kosten. In Nederland is het Btw-tarief 21%. Voor oldtimers geldt overigens een speciale regeling waarbij u slechts 9% BTW hoeft te betalen over de waarde van het voertuig. Dit geldt alleen als de oldtimer als zodanig wordt erkend en aan bepaalde voorwaarden voldoet. Onze experts kunnen u helpen bij het berekenen van de BTW en ervoor zorgen dat u de juiste bedragen betaalt.

Oldtimer importeren vanuit de EU

Wanneer u een oldtimer wilt importeren vanuit een land binnen de EU, zijn er minder regels en formaliteiten van toepassing dan bij het importeren van buiten de EU. Toch moet u nog steeds rekening houden met bepaalde zaken, zoals het registreren van de auto op een Nederlands kenteken. Ook heeft u nog steeds de juiste documenten nodig, zoals de aankoopfactuur, het registratiebewijs en eventuele andere documenten die vereist zijn door de RDW. SCL Rotterdam kan u helpen bij het importeren van een oldtimer vanuit de EU en u adviseren over de regelgeving en benodigdheden.