Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

LET OP: Niet alle auto's mogen permanent worden ingevoerd in de V.S. of Canada. Lees hieronder meer over de voorwaarden.

Voorwaarden om uw auto in te voeren in de V.S.

Om een auto te kunnen importeren in Amerika, moet u voldoen aan 1 van de 2 volgende voorwaarden:

  • Het voertuig komt oorspronkelijk uit / is gefabriceerd in de Verenigde Staten en u kunt dit aantonen met een kopie van de oorspronkelijk Amerikaanse title (kentekenbewijs) óf een Certificate of Origin
  • Het voertuig is ouder dan 25 jaar

Als de auto niet voldoet aan 1 van bovenstaande 2 voorwaarden, is het alleen mogelijk om het voertuig tijdelijk in te voeren met een maximum van 1 jaar. Hiervoor moet het gebruik van de auto in Amerika voldoen aan bepaalde voorwaarden en heeft u toestemming nodig van de EPA (United States Environmental Protection Agency). Neem voor vragen en aanvullende informatie gerust even contact met ons op.

Voorwaarden om uw auto in te voeren in Canada

Om een auto te kunnen importeren in Canada, moet u voldoen aan 1 van de 2 volgende voorwaarden:

  • Het voertuig komt oorspronkelijk uit / is gefabriceerd in Canada en u kunt dit aantonen met een kopie van de oorspronkelijke Canadese title (kentekenbewijs) óf een Certificate of Origin
  • Het voertuig is ouder dan 15 jaar

Als de auto niet voldoet aan 1 van bovenstaande 2 voorwaarden, is het alleen mogelijk om het voertuig tijdelijk in te voeren. Hiervoor moet het gebruik van de auto in Canada voldoen aan bepaalde voorwaarden en heeft u toestemming nodig van de Canadese Douane. Een dergelijke tijdelijke invoer van de auto moet worden aangevraagd bij aankomst. Neem voor vragen gerust even contact met ons op, we helpen u graag.

Hou er rekening mee dat bij het inklaren in Canada (aangeven bij de Douane voor invoer) de uiteindelijke ontvanger van de auto zelf aanwezig moet zijn bij onze agent ter plekke, anders kan de auto niet worden ingevoerd.