Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Dodge-panel-1945

Lang en Bev Kidby zijn bekende Australische avonturiers, die regelmatig oldtimers kopen en daar mooie reizen mee maken. We helpen stellen zoals zij regelmatig om auto’s te importeren en te exporteren, zodat ze daar over heel de wereld mee kunnen rijden.

Soms krijgen we bijzondere verzoeken, zoals deze keer toen ze twee oldtimers kochten in Texas. Het ging om een Dodge Panel en een Chevrolet Panel, beiden gebouwd in 1946. Het zijn ware klassiekers, die uitstekend zouden passen bij de herdenking van 75 jaar D-Day in Normandië afgelopen voorjaar.

chevrolet panel 1945

1.000km naar de haven van Houston

Het stel kocht de twee auto’s in Texas, maar wilde daarmee graag aanwezig zijn tijdens de herdenking in Normandië. Op zich geen grote uitdaging, behalve dat het ontzettend kort dag was. De auto’s moesten binnen één dag van Texas naar Houston worden gereden, om vanuit daar verscheept te worden naar Rotterdam.

Wij regelden het transport, om maar liefst 1.000 kilometer af te leggen vanuit Texas. Het had behoorlijk wat voeten in de aarde, vooral omdat onderweg sprake zou zijn van meerdere plekken met noodweer. Met name de heuse tornado was een grote beer op de weg, maar zelfs die werd overtroffen door de chauffeur die zich bewust was van het enorme belang om op tijd aan te komen.

Om tijd te winnen klaarden we de auto’s in als toerist. Het bleek de snelste manier om de auto’s vanuit Houston naar Rotterdam te verschepen, waarna het stel hun reis kon beginnen naar Normandië. Ze reden in één ruk naar de plaats van de herdenking, om daar precies op tijd aan te komen. De Dodge Panel en Chevrolet Panel uit 1946 waren samen met de Australische avonturiers aanwezig, voor een indrukwekkende herdekking van D-Day.

Verscheping terug naar Houston

Wat het stel precies met de auto’s van plan is moet de komende tijd duidelijk worden. Het lijkt erop dat zij één van de auto’s graag terug verschepen naar Houston. Die route kennen we goed en daar is in dit geval bovendien meer tijd voor, waardoor dat geen enkel probleem zal vormen.

Bent u ook van plan om een auto te verschepen en benieuwd naar de mogelijkheden daarvoor of de manier waarop we dat aanpakken? Bel ons op telefoonnummer +31 10 427 77 20 of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u, zelfs als er veel haast bij is.

 

 Dodge-panel-1945