Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Auto importeren of exporteren uit Zwitserland?

Laat SCL voordelig een auto importeren of exporteren uit Zwitserland.

Klanten geven 9,2 aan SCLrotterdam

Auto importeren of exporteren uit Zwitserland?

Laat SCL voordelig een auto importeren of exporteren uit Zwitserland.

Klanten geven 9,2 aan SCLrotterdam

Een auto verschepen naar Zwitserland en benieuwd wat daarbij komt kijken? We importeren en exporteren regelmatig auto’s vanuit en naar dit land. Geografisch gelegen ‘in’ Europa, maar door de eigen status een land met een specifieke gebruiksaanwijzing.

Bij SCL Rotterdam kennen we de wet- en regelgeving, zodat we u daarover goed kunnen adviseren. En belangrijker nog, we kunnen het verschepen volledig voor u uit handen nemen. Inclusief de belangrijke papieren bij de douane en het transport, beschikbaar per container of op basis van Roll-on en Roll-off. 

Auto importeren of exporteren uit Zwitserland: wat zijn de kosten?

Benieuwd naar de kosten om een auto te importeren uit Zwitserland of die daar juist naartoe te exporteren? De kosten hangen af van een aantal factoren, waaronder de specifieke diensten waar u gebruik van wilt maken. We schetsen u graag de mogelijkheden voor het transport en de manier waarop we u van dienst zijn.

Wilt u alles aan ons uit handen geven of zoekt u specifieke ondersteuning? Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan laten we u graag zien wat de kosten zijn om een auto te verschepen naar Zwitserland.

We kunnen een auto verschepen vanuit Zwitserland of daar naartoe, altijd op basis van uw specifieke wensen. We kunnen auto’s compleet ombouwen om het stuur te verplaatsen of u goed van dienst zijn met het belangrijke papierwerk waar u zelf geen ervaring mee heeft. 

Auto verschepen naar Zwitserland: voordelen bij SCL Rotterdam

Benieuwd naar de voordelen bij SCL Rotterdam? We hebben veel ervaring met het verschepen van auto’s vanuit en naar Zwitserland. Bovendien kunnen we u van A tot Z van dienst zijn en zorgen we bijvoorbeeld voor de laagst mogelijke BPM. Verder kunnen we auto’s compleet ombouwen of alleen het papierwerk verzorgen. We creëren voor u een pakket op maat, zodat u daar vakkundig en voordelig gebruik van kunt maken als u een auto wilt importeren uit of exporteren naar Zwitserland. 

U wilt een auto importeren: Zwitserland is daarbij een uitdagende keuze. Het land is geen lid van de Europese Unie (EU). Dat betekent dat u een auto importeert vanuit buiten de EU, waarvoor andere regels gelden dan uit bijvoorbeeld Duitsland of Oostenrijk.

Dus wilt u een auto importeren en Zwitserland gebruiken als exportland? Dan gaat het om transport, invoerrechten en btw. Het zijn die onderwerpen waar wij veel van af weten, dus waarover we u uitstekend kunnen adviseren.

 

  • Van A tot Z goed geregeld
  • Eén aanspreekpunt voor de totale import
  • Specialistisch team met jarenlange ervaring

 

Transport, invoerrechten en btw

Een auto importeren: Zwitserland ligt gelukkig niet zo ver bij Nederland vandaan. Dat betekent dat de kosten voor het transport goed te overzien zijn. Dat neemt niet weg dat u hiervoor verschillende mogelijkheden heeft, waarover we u graag adviseren. Dus denkt u aan een container of aan Roll on, Roll off? We laten u graag zien wat er mogelijk is en aan welke kosten u daarvoor moet denken.

Daarnaast berekenen we vooraf de invoerrechten en de btw voor de auto import uit Zwitserland. Dus bent u benieuwd naar de totale kosten om rekening mee te houden? Wij voorkomen verrassingen. We weten uit ervaring wat erbij komt kijken en hoe we zorgen voor een zo soepel mogelijk importproces.

 

Een oldtimer of als inboedel verhuizen

Een auto importeren? Zwitserland biedt verschillende mogelijkheden om dat goedkoper te doen. Van buiten de EU is het voordeliger om een oldtimer te importeren. Of om een auto als inboedel te verhuizen. In de beide gevallen gelden er diverse voorwaarden.

Wij zijn goed op de hoogte van die voorwaarden en hebben de mogelijkheden regelmatig benut. Dat betekent dat we weten wat er mogelijk is bij de douane en in welke gevallen er dus voordeel beschikbaar is.

 

Auto importeren Zwitserland

Dus wilt u een auto importeren en Zwitserland gebruiken als exportland? Wij zoeken voor u uit wat de kosten daarvoor zijn, welke mogelijkheden u heeft om te besparen en hoe we u van dienst kunnen zijn. Op basis van een duidelijk voorstel kunt u uw voorkeuren aan ons doorgeven. Daar gaan wij mee aan de slag, tot en met het op kenteken zetten bij de RDW in Nederland.

Heeft u specifieke vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op telefoonnummer +31 10 427 77 20 of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u. 

Stap 1: Bepaal waar we u bij kunnen helpen

SCL is gespecialiseerd in het regelen van voertuigimport. U bepaalt zelf van welke diensten u gebruik wilt maken. Vraag een vrijblijvende offerte aan om een prijsopgave te ontvangen en geef aan waarin wij u kunnen ondersteunen.

Stap 2: Ontvang vrijblijvende prijsopgave

Hoe meer informatie wij van u ontvangen, hoe beter we de prijs kunnen berekenen voor het verschepen van het voertuig. De prijsopgave die u ontvangt, is geheel vrijblijvend. 

Stap 3: Deskundige verscheping

Het vervoeren en verschepen van voertuigen vraagt om deskundigheid en ervaring. SCL Rotterdam maakt deel uit van een wereldwijd netwerk, waarin zowel containerverschepingen als Ro-Ro verschepingen mogelijk zijn. SCL is tevens een specialist in de douane-afhandeling en zorgt voor een spoedige aflevering van uw voertuig.

Reviews

9.5
EJ
SCL heeft mijn auto vanuit USA naar Rotterdam verhuisd en alle zaken keurig geregeld zodat de auto onder eigen boedel in Nederland is aangekomen.
8.9
Anoniem
Zeer goede service, altijd attent en oplettend wat resulteerde in een snelle en correct geprijsde importprocedure!

Klanten geven een 9,4 aan SCLrotterdam

Hoeveel kost het om uw auto te importeren?