Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Auto exporteren uit Japan?

Laat SCL voordelig een auto exporteren uit Japan.

Klanten geven 9,2 aan SCLrotterdam

Voertuig import/export van A tot Z
Persoonlijke service
Pakketten op maat
Zeer aantrekkelijke prijzen

Auto exporteren uit Japan?

Laat SCL voordelig een auto exporteren uit Japan.

Klanten geven 9,2 aan SCLrotterdam

Gaat u verhuizen en gaat u een auto importeren uit Japan of bent u van plan een specifieke Honda, Subaru of Nissan in Japan aan te kopen en bent u op zoek naar professionele hulp? SCL Rotterdam is specialist in auto-import uit Japan en andere delen van de wereld. Wij bieden professioneel advies over invoerrechten en BTW en helpen u met het juiste papierwerk. 

Als u vanuit Japan naar Nederland verhuist en u uw auto mee wilt nemen, kunnen wij u begeleiden bij het importeren als inboedel met mogelijk fiscaal voordeel. Laat ons het complete importproces van uw Japanse auto verzorgen, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Wij zorgen ervoor dat alle belangrijke documenten op tijd beschikbaar zijn bij verschillende instanties, zoals de douane. 

Japanse auto invoeren en inklaren

Wij begeleiden de volledige auto-import uit Japan, ook als u de verscheping al op een andere manier heeft geregeld. Zodra de auto in Nederland is, kunnen wij u ook helpen bij het op kenteken zetten van de auto. Daarnaast helpen wij graag bij het importeren of verschepen van uw eigen auto en zorgen ervoor dat alle belangrijke papieren op orde zijn. 

Zorgvuldig transport en geen omkijken naar papierwerk

Wij verzorgen de transport van uw Japanse auto op een veilige en zorgvuldige manier. U heeft verschillende transportmogelijkheden, zoals container. Wij laten u graag de verschillende opties zien en geven u een offerte mee, zodat u rekening kunt houden met de kosten die bij de transportmogelijkheden komen kijken. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Ziet u het importeren van een auto uit Japan als een uitdaging? Wij weten wat de douane van u verlangt en wat u allemaal moet regelen wanneer u een auto importeert van buiten de EU. In sommige gevallen verlagen we zelfs de importkosten voor u, zodat u geen onnodig hoge kosten heeft bij het importeren.

Japanse auto op Nederlands kenteken laten zetten

Uiteraard begeleiden we u tijdens het volledige importproces. We exporteren de auto vanuit Japan, transporteren de auto en zorgen voor de import aan de grens van Nederland. Dat betekent bijvoorbeeld dat we de auto uiteindelijk op kenteken laten zetten door het RDW. Met onze expertise en ervaring weet u zeker dat dit vlot en voordelig verloopt, zonder onnodige vertragingen.

Kosten voor het auto importeren uit Japan

De kosten van het importeren hangen af van de invoerrechten, transport, apk en documentatie. Bent u benieuwd naar de kosten van uw auto, vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij geven u alvast een uitleg van de kosten die u moet betalen wanneer u start met een auto importeren uit Japan. 

Kosten Invoerrechten Japan

Als u een auto importeert uit Japan betaalt u invoerrechten. Dit is een belasting op goederen die worden geïmporteerd uit landen buiten de EU. De hoogte van de invoerrechten hangt af van het soort auto, de waarde ervan en de regels van het land waar u de auto naartoe wil importeren. 

BTW

Als u een auto uit Japan importeert moet u ook BTW betalen. De hoogte van de BTW hangt af van de waarde van de auto. 

APK

Als u een auto wilt importeren uit Japan, moet de auto voldoen aan de Nederlandse keuringsregels. Dit betekent dat de auto moet voldoen aan de APK-eisen (Algemene Periodieke Keuring) voordat de auto op Nederlands kenteken gezet kan worden.

Documentatie

Er zijn bepaalde documenten benodigd om een auto te importeren uit Japan. Dit kan onder andere het originele kentekenbewijs van de auto, de aankoopfactuur en aanvullende documentatie omvatten.

Let op: Sommige landen hebben beperkingen op de leeftijd van auto’s die geïmporteerd mogen worden.

Fiscaal voordeel bij het invoeren van een verhuisauto

Als u een auto wilt importeren uit Japan of een ander land en die auto wilt gebruiken als verhuisauto wanneer u naar Nederland verhuist, is het mogelijk dat u soms fiscaal voordeel krijgt. Dit betekent dat u minder belasting hoeft te betalen over de auto.

In Nederland gelden de volgende voorwaarden voor fiscaal voordeel bij het importeren van een verhuisauto:

  1. De auto is aangeschaft vóór uw verhuizing naar Nederland. Dit betekent dat u de auto niet speciaal voor de verhuizing kunt aanschaffen.

  2. De auto is gedurende minimaal zes maanden na de verhuizing in Nederland gebruikt.

  3. De auto wordt ingevoerd als inboedel. Dit betekent dat de auto wordt gezien als onderdeel van uw huishouden en niet als zakengoed.

  4. De auto was al in uw bezit voordat u naar Nederland verhuisde.. Dit moet u kunnen aantonen door middel van bewijzen, zoals de aankoopfactuur van de auto of een kopie van het kentekenbewijs van het land waar u vandaan komt.

  5. De auto is gebruikt voordat u naar Nederland verhuisde. Dit moet u kunnen aantonen door middel van bewijzen, zoals verzekeringspapieren of rijbewijs.

Als aan deze voorwaarden is voldaan, is het mogelijk dat u fiscaal voordeel krijgt  bij het importeren van een verhuisauto. 

Hoe lang duurt het voordat een auto uit Japan is geïmporteerd?

Het importeren van een auto uit Japan kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de afstand tussen Japan en de eindbestemming van de auto een factor, evenals de manier van vervoer en het benodigde papierwerk voor de invoer van de auto. Over het algemeen duurt het langer om een auto te importeren uit Japan dan uit landen in de buurt, zoals de Verenigde Staten, vanwege de grotere afstand en het vaak langere vervoer per zee. Houd hier rekening mee als u een auto vanuit Japan importeert. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Voordelen bij SCL Rotterdam

Benieuwd naar de voordelen bij SCL Rotterdam? We hebben veel ervaring met de export van auto’s, zowel naar Japan als bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten en Canada. U profiteert bij ons van de volgende voordelen:

  • Uitgebreide ervaring met importeren van auto’s uit Japan

  • Advies op voorhand: voorkom vervelende verrassingen

  • De laagste prijs: betaal niet meer dan nodig

  • Eigen loodsen voor opslag en laden: 100% controle

  • Professionele en ervaren medewerkers: zorgvuldige aanpak

Zoekt u een specialist voor Japan auto import? We importeren regelmatig auto’s vanuit Japan naar Nederland. Dus bent u benieuwd naar de hoogte van de importkosten, de BTW of hoe we het transport kunnen regelen? Dat zijn allemaal zaken waarover we u graag meer vertellen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Stap 1: Bepaal waar we u bij kunnen helpen

SCL is gespecialiseerd in het regelen van voertuigimport. U bepaalt zelf van welke diensten u gebruik wilt maken. Vraag een vrijblijvende offerte aan om een prijsopgave te ontvangen en geef aan waarin wij u kunnen ondersteunen.

Stap 2: Ontvang vrijblijvende prijsopgave

Hoe meer informatie wij van u ontvangen, hoe beter we de prijs kunnen berekenen voor het verschepen van het voertuig. De prijsopgave die u ontvangt, is geheel vrijblijvend. 

Stap 3: Deskundige verscheping

Het vervoeren en verschepen van voertuigen vraagt om deskundigheid en ervaring. SCL Rotterdam maakt deel uit van een wereldwijd netwerk, waarin zowel containerverschepingen als Ro-Ro verschepingen mogelijk zijn. SCL is tevens een specialist in de douane-afhandeling en zorgt voor een spoedige aflevering van uw voertuig.

Reviews

9.5
EJ
SCL heeft mijn auto vanuit USA naar Rotterdam verhuisd en alle zaken keurig geregeld zodat de auto onder eigen boedel in Nederland is aangekomen.
8.9
Anoniem
Zeer goede service, altijd attent en oplettend wat resulteerde in een snelle en correct geprijsde importprocedure!

Klanten geven een 9,4 aan SCLrotterdam

Hoeveel kost het om uw auto te importeren?