Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com

De BPM berekenen bij de import van een auto? Wij gebruiken een BPM calculator, waarmee we de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken. We kiezen de meest voordelige optie, zodat u optimaal profiteert van eventuele fiscale voordelen en mogelijkheden.

U betaalt BPM over een tweedehands auto, zodra u die vanuit het buitenland naar Nederland wilt importeren. Om hoeveel geld het gaat en hoe de BPM wordt berekend lichten we u graag toe. Het gaat om een, op het oog, ingewikkeld proces, waarmee we berekenen hoeveel rest-BPM er over is voor een gebruikte auto die u naar Nederland wilt halen. 

Hoe wordt de BPM bij auto-import berekend?

Benieuwd hoe de BPM bij auto-import wordt berekend? Er is sprake van drie belangrijke factoren waar we voor u rekening mee houden:

  • Type voertuig
    Om welk (type) voertuig gaat het? Hierbij is onder andere de cataloguswaarde van de auto van belang, omdat de BPM wordt berekend aan de hand van een percentage. 
  • Datum eerste toelating
    Wanneer werd de auto voor het eerst op kenteken gezet (in het land waar dat voor het eerst gebeurde)? Hoe ouder de auto is, des te minder rest-BPM er overblijft. 
  • CO2-uitstoot
    In welke mate stoot de auto CO2 uit? Een hogere waarde leidt tot meer rest-BPM, omdat er in Nederland hoge belastingen gelden voor vervuilende auto’s. 

We bepalen samen met u het type voertuig en de cataloguswaarde. Bovendien achterhalen we de datum van de eerste toelating en stellen we de CO2-uitstoot vast. Op die manier berekenen we de BPM bij import naar Nederland, zodat u met een tweedehands auto goed weet waar u aan toe bent.

BPM over tweedehands auto

U betaalt rest-BPM over een tweedehands auto, de hoogte daarvan hangt af van de bovenstaande factoren. In sommige gevallen is er geen rest-BPM meer over, iets dat we u dan natuurlijk netjes kunnen aangeven op basis van onze berekening.  

Heeft u specifieke vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen inclusief een berekening van de BPM? Bel ons op telefoonnummer +31 10 427 77 20 of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u. 

Stap 1: Bepaal waar we u bij kunnen helpen

SCL is gespecialiseerd in het regelen van voertuigimport. U bepaalt zelf van welke diensten u gebruik wilt maken. Vraag een vrijblijvende offerte aan om een prijsopgave te ontvangen en geef aan waarin wij u kunnen ondersteunen.

Stap 2: Ontvang vrijblijvende prijsopgave

Hoe meer informatie wij van u ontvangen, hoe beter we de prijs kunnen berekenen voor het verschepen van het voertuig. De prijsopgave die u ontvangt, is geheel vrijblijvend. 

Stap 3: Deskundige verscheping

Het vervoeren en verschepen van voertuigen vraagt om deskundigheid en ervaring. SCL Rotterdam maakt deel uit van een wereldwijd netwerk, waarin zowel containerverschepingen als Ro-Ro verschepingen mogelijk zijn. SCL is tevens een specialist in de douane-afhandeling en zorgt voor een spoedige aflevering van uw voertuig.

Reviews

9.5
EJ
SCL heeft mijn auto vanuit USA naar Rotterdam verhuisd en alle zaken keurig geregeld zodat de auto onder eigen boedel in Nederland is aangekomen.
8.9
Anoniem
Zeer goede service, altijd attent en oplettend wat resulteerde in een snelle en correct geprijsde importprocedure!

Klanten geven een 9,4 aan SCLrotterdam

Hoeveel kost het om uw auto te importeren?