Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

De transportverzekeringen van SCL Rotterdam kunt u alleen afsluiten als wij ook uw verscheping of ander transport verzorgen: deze service is niet los verkrijgbaar.

SCL Rotterdam raadt altijd aan om uw voertuig tijdens transport te verzekeren. Ondanks zorgvuldige en professionele methodes van vervoer zijn er helaas altijd diverse factoren waar niemand invloed op heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het ontstaan van schade aan de container door slecht weer op zee. Gelukkig zijn dit situaties die niet vaak voorkomen, maar het zal nét u overkomen. De uit te keren waarde van onze gemeenschappelijke verzekering is vaak nihil. SCL Rotterdam biedt verschillende polissen waarmee u uw voertuig / goederen voor een bepaalde waarde kunt verzekeren. Mocht er dan onverhoopt wat gebeuren, zorgen wij dat alles in orde komt. Een verzekerde verscheping; een veilig gevoel!

Om te kunnen bepalen wanneer en door wie eventuele schade is ontstaan worden tijdens het traject op verschillende momenten inspectierapporten gemaakt. Hierop wordt de staat van de auto uitvoerig omschreven, samen met aantekeningen van eventuele deuken, krassen, roestplekken etc. Dit gebeurt gewoonlijk bij het inland transport van de auto, bij ontvangst van de auto in de loods van vertrek, direct na het uitladen van de auto in de loods van aankomst en bij de eventuele aflevering van het voertuig door onze transporteur.

All-Risk verzekering

Alle schades die tijdens het transport zijn ontstaan door brand, diefstal of welke reden dan ook zijn verzekerd. Dit is inclusief duidelijke krassen, deuken en andere schades.

Total-Loss verzekering

Alleen Total Loss schades die tijdens het transport zijn ontstaan zijn verzekerd. Dit is bijvoorbeeld het geval als de container waar uw voertuig in zit van boord valt of anderszins dusdanig ernstig beschadigd raakt dat de auto total loss wordt verklaard door een schade-expert. Eventuele schade door transport zoals krassen en deuken aan de goederen zijn hierbij niet gedekt.

Averij Grosse: een principe zo oud als de scheepvaart zelf. Deze regeling houdt in dat, als extra kosten worden gemaakt om in gevallen van nood schip en lading (deels) te redden, deze kosten op basis van de waarde van de lading verhoudingsgewijs verdeeld worden over de verschepers. Dit geldt ook als uw eigen lading geen schade is overkomen. U bent als klant altijd zelf de verscheper en dus aansprakelijk in het geval van Averij grosse, tenzij u een transportverzekering heeft afgesloten.