Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Als u een oldtimer importeert vanuit een ander EU-land, valt uw import onder het vrij verkeer van goederen binnen de EU. U hoeft dus binnen de Europese Unie geen invoerrechten en BTW te betalen als u een oldtimer importeert.

Als u een klassieke auto importeert vanuit de Verenigde Staten / Amerika, of een ander land buiten de EU, betaalt u in de regel geen invoerrechten maar wel 9% BTW bij invoer over de aankoopprijs + transportkosten. Klik hier voor een volledig overzicht van invoerrechten en BTW bij invoer van buiten Europa. Het voordelige BTW-tarief bij het importeren van een klassieke auto valt onder de regeling voor het lage tarief bij de import van antieke goederen. Voor deze regeling komen alleen klassieke auto's in aanmerking die:

  • in hun oorspronkelijke staat zijn, zonder ingrijpende wijzigingen aan het chassis, de stuurinrichting of het remsysteem, de motor enz.
  • tenminste 30 jaar oud zijn
  • van een model of type zijn dat niet langer in productie is

Classic oldtimer carDe regelgeving voor deze regeling is uiteraard uitgebreider dan in de bovenstaande punten wordt samengevat, dus aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De uiteindelijke beslissing of een klassieke auto in aanmerking komt voor het lage BTW-tarief ligt bij de Nederlandse Douane, waarvoor zelfs een fysieke controle kan plaatsvinden bij het invoeren.

Zorg dat u vooraf goed geïnformeerd bent of uw klassieker in aanmerking komt voor invoer tegen het lage BTW-tarief. Als uw voertuig bijvoorbeeld een replica betreft, zal de Douane besluiten dat de normale tarieven van toepassing zijn. Hiermee kunt u voor een enorme onverwachte kostenpost komen te staan. Neem tijdig contact op met SCL Rotterdam om u goed te laten informeren!