Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Als u een auto of andere voertuig importeert vanuit een land buiten de EU zoals de Verenigde Staten en Canada, bent u invoerrechten en BTW bij invoer verschuldigd zodra het voertuig wordt ingeklaard bij de (Nederlandse) Douane. SCL Rotterdam kan u helpen om te bepalen of uw auto in aanmerking komt voor een speciale regeling zoals het invoeren van een oldtimer of het verhuizen van uw auto als onderdeel van uw inboedel. Neem gerust even contact op met SCL om te kijken of u hiervan gebruik kunt maken, het kan u veel geld schelen!

Als u een auto importeert vanuit een ander land wat is aangesloten bij de Europese Unie (EU) valt dit onder het vrije verkeer van goederen. U hoeft dan geen invoerrechten en BTW bij invoer te betalen. Voor een registratie op Nederlands kenteken zult u nog wel de eventuele (rest-)BPM moeten betalen.

Wilt u weten welke percentages invoerrechten en BTW moet betalen bij het importeren van uw auto, motor, truck of oldtimer? In onderstaand schema vindt u de precieze percentages en berekening.

Overzicht van BTW en invoerrechten bij auto import Nederland