Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Wat u moet weten voordat u een voertuig importeert?

Als u een auto of ander voertuig importeert vanuit een land buiten de EU zoals de Verenigde Staten en Canada, bent u invoerrechten en BTW bij invoer verschuldigd zodra het voertuig wordt ingeklaard bij de Nederlandse Douane. Wij brengen de kosten graag voor u in kaart.

Als u een auto importeert vanuit een ander land wat is aangesloten bij de Europese Unie (EU) valt dit onder het vrije verkeer van goederen. U hoeft dan geen invoerrechten en BTW bij invoer te betalen. Voor een registratie op Nederlands kenteken zult u nog wel de eventuele (rest-)BPM moeten betalen.

Wat zijn invoerrechten?

Invoerrechten zijn de belastingen die worden geheven op goederen die van buiten de EU worden ingevoerd. Het tarief voor invoerrechten is afhankelijk van het soort goederen en de waarde ervan. Bij het importeren van een voertuig van buiten de EU wordt een invoerbelasting geheven, dit tarief voor invoerrechten kan variëren van 0% tot 22%. Het percentage is gebaseerd op het type voertuig en de waarde ervan. Zo betaald u voor een voertuig ouder dan 30 jaar geen invoerrechten en een personenauto 10% invoerrechten, hoe dit zit voor verschillende type voertuigen, laten we zien in onderstaand model.

Overzicht van BTW en invoerrechten bij auto import Nederland

Daarnaast moet u rekening houden met andere kosten, zoals de BTW, de belasting van personenauto's en motorrijwielen (BPM) en eventuele keurings- en transportkosten.

Invoerrechten berekenen

Het berekenen van invoerrechten is een ingewikkeld proces. Om deze reden bieden wij gespecialiseerde diensten aan om u te helpen bij de invoerrechten die u moet betalen bij invoer van uw voertuig. Door onze kennis en expertise kunnen wij u uitstekend adviseren.

Invoerrechten van uw auto berekenen

Wilt u uw invoerrechten berekenen? Bij auto’s moet rekening worden gehouden met de CO2-uitstoot en het bouwjaar van het voertuig. Het tarief voor BPM is bijvoorbeeld afhankelijk van de CO2-uitstoot van het voertuig. Het is dus belangrijk om te weten wat het BPM-tarief is voordat u het voertuig importeert. Wij helpen u hierbij door het BPM-tarief voor u te berekenen en ervoor te zorgen dat u de juiste bedragen betaalt. Door de complexiteit van het BPM-tarief, raden wij u aan om hiervoor contact op te nemen met een van onze importspecialisten.

BTW en invoerrechten

Naast het berekenen van de invoerrechten moet u ook rekening houden met de BTW. Bij het importeren van een voertuig van buiten de EU moet u de BTW betalen over de waarde van het voertuig, inclusief de invoerrechten en andere kosten. In Nederland is het BTW-tarief 21%. SCL Rotterdam kan u helpen bij het berekenen van de BTW die u moet betalen bij invoer van uw voertuig. Bent u benieuwd naar de kosten voor uw voertuig? Neem contact op met een van onze importspecialisten.