Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

Als u verhuist vanuit de Verenigde Staten naar Europa kan het zeer interessant zijn uw eigen auto, motor of ander voertuig mee te verhuizen. Als uw situatie aan een aantal voorwaarden voldoet, kunt u dit binnen de Verhuisregeling van de Nederlandse Douane doen. Dit betekent dat u geen invoerrechten, BTW of BPM hoeft te betalen en bespaart u dus enorm veel geld. SCL Rotterdam is bij uitstek de specialist die u hierbij van dienst kan zijn om zeker te zijn dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bovendien kunnen wij uw auto direct aanpassen aan Europese normen, op Nederlands kenteken zetten en de BPM-aangifte voor u verzorgen. Zo is uw auto in één keer klaar om de weg op te gaan!

Voordelen SCL auto als inboedel laten verhuizen

 • Gespecialiseerd in het verschepen van voertuigen
 • Géén invoerrechten, BTW en BPM met de juiste invoervergunning
 • Aanpassen aan Europese normen, Nederlands kenteken en BPM-aangifte direct geregeld
 • Meeverschepen van goederen in de auto is mogelijk 

SCL Rotterdam Laat uw auto verhuizen als inboedel

U kunt veel geld besparen als u uw voertuig kunt verhuizen als onderdeel van uw inboedel. De Douane heeft een aantal voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen:

 • U brengt uw normale verblijfplaats over van een land buiten de Europese Gemeenschap naar Nederland of een andere EG-lidstaat.
 • U heeft ten minste 12 maanden aantoonbaar in een land buiten de Europese Gemeenschap gewoond.
 • De goederen behoren tot uw inboedel.
 • U hebt de goederen ten minste zes maanden in bezit en in gebruik gehad.
 • U hebt de goederen als inboedel gebruikt en u gaat ze ook weer als inboedel gebruiken.
 • U brengt de goederen in het vrije verkeer binnen twaalf maanden nadat u uw normale verblijfplaats hebt overgebracht.
 • U gaat de goederen binnen 12 maanden na invoer niet uitlenen, verpanden, verhuren of overdragen.

Hiernaast moet u het kenteken- of registratiebewijs (Certificate of Title) en het aankoop- of eigendomsbewijs (Bill of Sale) kunnen overleggen.

SCL Rotterdam heeft veel ervaring met het aanvragen van een dergelijke vrijstelling;  gebruik onze ervaring in uw voordeel en bespaar tijd en geld! Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte-aanvraag.

Goederen in de auto meeverhuizen

U kunt eventueel persoonlijke goederen / inboedel in uw auto meeverschepen, zoals gebruikte kleding, kleine apparatuur of andere spullen. Alles dient netjes en duidelijk te zijn gespecificeerd bij afleveren van het voertuig.  Deze goederen worden door ons aangegeven bij de Douane en moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen als hierboven wordt gesteld. Het is dus niet toegestaan nieuw gekochte apparatuur e.d. met de auto mee te vervoeren onder dezelfde regeling!