Get in touch:
+3110 427 77 20
info@sclrotterdam.com
Neem contact op:
010 427 77 20
info@sclrotterdam.com

De BPM (Belasting op Personenauto’s en Motorrijwielen) moet in Nederland worden betaald voor voertuigen die voor het eerst in Nederland op kenteken worden gezet, dus ook voor geïmporteerde auto's. De Nederlandse Douane berekent dit bedrag op het moment dat uw auto door de RDW wordt gekeurd. Voordat u de kentekenplaten ontvangt als het voertuig is goedgekeurd, moet eerst de BPM worden betaald. Maar hoe weet u van tevoren op welk bedrag u moet rekenen?

BPM berekening en -aangifte 

Vertrouw hiervoor niet op de vele gratis websites waar u de (rest)BPM kunt berekenen. Hoewel dit prima hulpmiddelen zijn om een idee te krijgen van de hoogte van de BPM, kan dit bedrag flink verschillen met wat de Douane zelf uitrekent. Dit geldt in het bijzonder voor auto's die normaal niet in Nederland verkrijgbaar zijn, zoals sommige specifieke Amerikaanse modellen.

Na een definitieve berekening en eventueel acceptatie van tegenbewijs bij de Douane, moet de BPM worden betaald. In enkele gevallen hoeft er geen BPM te worden betaald, onder meer bij voertuigen ouder dan 20 jaar, zeer milieuvriendelijke voertuigen en bedrijfsauto's ouder dan 1/7/2005. BPM aangifte moet altijd worden gedaan, ongeacht of er betaald moet worden of niet.

SCL Rotterdam kan voor uw auto een gedetailleerde BPM-berekening maken. Hiervoor gebruiken wij dezelfde methodes als de Nederlandse Douane / RDW, waardoor u profiteert van een zo nauwkeurig mogelijke voorcalculatie. Uw voordeel: geen onaangename verrassingen en een helder inzicht in de kosten.

  • In een beperkt aantal gevallen hoeft u geen BPM te betalen bij het importeren van een voertuig:
  • Uw voertuig is 20 jaar of ouder
  • Uw voertuig maakt onderdeel uit van een verhuisboedel als u verhuist naar Europa
  • Om in aanmerking te komen voor deze laatste verhuisregeling moet uw situatie voldoen aan verschillende voorwaarden. Lees hierover meer bij Auto verhuizen als inboedel.